SŠPRH 2009 Pula

 

Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske (SŠPRH),    Pula 2009.
 

Sveučilišno športsko prvenstvo Republike Hrvatske (SŠPRH) i ove je godine održano u Puli od 15. do 17. svibnja. Sudjelovale su ekipe šest hrvatskih sveučilišta i dva veleučilišta: sveučilišta u Zagrebu, Osijeku, Puli, Zadru, Splitu i Rijeci te veleučilišta u Karlovcu i Vukovaru. Ukupno je sudjelovalo 300 studenata sportaša koji su se, kvalitetom igre i najboljim rezultatima, dokazali na natjecanjima unutar pojedinih sveučilišta i veleučilišta. Tijekom Prvenstva studenti su bili smješteni u hostelu „Pula“, a natjecanja održavala su se u sportskoj dvorani „Mate Parlov“. Svoje su umijeće studenti mogli pokazati u sljedećim sportovima i kategorijama: futsalu (studenti), košarci, (studenti), rukometu (studenti), tenisu (studenti), stolnome tenisu (studenti i studentice), šahu (studenti i studentice). U svakom su se sportu natjecala četiri sveučilišta, koja su na prethodno održanim kvalifikacijama ostvarila najbolje rezultate. Time su uvelike smanjeni troškovi organizacije Prvenstva, ali i veličina natjecanja i broj natjecatelja.

Sveučilište u Rijeci je na dosadašnjim  Prvenstvima ostvarilo mnoge uspjehe. Tako su i ove godine, riječke studentice i studenti, dokazali svoju kvalitetu, i još jednom se našli među prva tri sveučilišta po kvaliteti i uspješnosti.

Sveučilišno športsko prvenstvo Repubike Hrvatske zatvoreno je svečanom podjelom medalja u sportskoj dvorani „Mate Parlov“ i uručenjem nagrada najboljim sportašima i sportašicama.

 

 

Poredak po broju osvojenih medalja:

1.    Sveučilište u Zagrebu (8)

2.    Sveučilite u Rijeci (5)

3.    Sveučilište u Osijeku (5)

4.    Sveučilište u Splitu (3)

5.    Sveučilište u Puli (2)

6.    Sveučilište u Zadru (1)

 

Održano je i natjecanje u odbojci (studentice i studenti) i ulazi u ukupan broj sportova odigranih na razini Hrvatske. Zbog malog broja prijavljenih, odbojkaške utakmice su odigrane prije Prvenstva održanog u Puli. Odbojka je odigrana od 14. do 16.travnja 2009.g., u Zagrebu, u sportskom domu „Martinovka“ i odbojkaškom domu „Bojan Stranić“. Smještaj studenata bio je organiziran u omladinskom hostelu „Zagreb“. Sudjelovalo je XX studenata sportaša sa pet sveučilišta: Sveučilište u Zagrebu, Sveučilište u Rijeci, Sveučilište u Osijeku, Sveučilište u Zadru i Sveučilište u Dubrovniku.

 

 

Rezultati  SŠPRH:

 


 

Mjesto

Šah(M)

Šah(ž)

1

Rijeka

Osijek

2

Zagreb

Zagreb

3

Osijek

Split

Mjesto

Stolni tenis (M)

Stolni tenis (ž)

1

Zagreb

Zagreb

2

Pula

Osijek

3

Rijeka

Rijeka

Mjesto

Rukomet (M)

Košarka (M)

1

Osijek

Zagreb

2

Zagreb

Osijek

3

Rijeka

Split

Mjesto

Odbojka (M)

Odbojka (Ž)

1

Zagreb

Zagreb

2

Rijeka

Osijek

3

Osijek

Dubrovnik

Mjesto

Futsal (M)

Tenis (M)

1

Zagreb

Zagreb

2

Zadar

Rijeka

3

Split

Pula

 

 
Clipboard08.jpg

 Clipboard07.jpg

Clipboard06.jpg

Clipboard05.jpg

Clipboard04.jpg

Clipboard03.jpg

Clipboard02.jpg

Clipboard01.jpg