Ostale aktivnosti


HOMO SI TEĆ

 

Riječki sportski sveučilišni savez već tradicionalno omogućuje sudjelovanje studentima Sveučilišta u Rijeci na maratonu "Homo si teć". Tako je i prošle godine, 26. travnja, okupio zavidan broj studenata, ukupno njih 537, na 13. po redu maratonu. Najveći broj studenata pristiglo je sa Medicinskog fakulteta, što možemo zahvaliti prof. Viktoru Moretti-u, koji već nekoliko godina zaredom motivira i organizira studente za sudjelovanje na utrkama „Homo si teć“.


Manifestacija je započela u jutarnjim satima 8. riječkim polumaratonom na relaciji Korzo-Preluk-Korzo koji je uvršten i u kalendar Atletske federacije. U okviru polumaratona održana je i utrka juniora na pet kilometara te štafeta 3x7 kilometara  na trasi polumaratona. Za najmlađe je održan Ciciban kup, a za osobe s posebnim potrebama Hendi kup.

 

Akcija je okupila više od 7 500 sudionika - djece, mladeži, sportaša, građana i umirovljenika iz Rijeke i okolice. Sva sredstva prikupljena prodajom prigodnih majica namijenjena su perspektivnim sportašima i udrugama Grada Rijeke.

 

Trčimo skupa i ove godine!