Academicus

 

Nisu samo naši studenti spremni trčati, skakati ili plivati za svoj fakultet; tu su i naši profesori, asistenti i docenti koji su sa oduševljenjem podržali novi projekt RŠSS-a - Academicus. To je dan kada sportske dvorane prepuštamo djelatnicima Sveučilišta u Rijeci. Svake godine oni će pokušati što uspješnije obraniti boje svojih fakulteta uz mnogobrojnu potporu Vas, njihovih studenata! Prošle se godine, 19. travnja, 160 sudionika sa sedam riječkih fakulteta okupilo u sportskoj dvorani Osnovne škole „Ivan Goran Kovačić“ u Delnicama. Natjecanja su se održavala od ranih jutarnjih sati, a sudionici su odmjerili snage u odbojci, košarci, nogometu i plivanju. Kako ne bi ostali gladni, za sve je organiziran ručak u hotelu „Risnjak“.

 

Sigurno se pitate čiji su predstavnici bili najbolji? Krenimo redom. U ženskoj i muškoj konkurenciji najboljim i najbržim plivačima pokazali su se djelatnici Učiteljskog fakulteta, dok su pod obručom najvještije umijeće loptanja prikazali njihovi kolege sa Građevinskog fakulteta. Djelatnici Pomorskog fakulteta na svoje dolaze u muškom futsalu i ženskoj odbojci, gdje svojom vještinom, znanjem i borbenošću zasluženo osvajaju najsjajnija odličja.

 

Sve u svemu, Academicus se dokazao kao događaj na kojem zaposlenici Sveučilišta u Rijeci imaju priliku pokazati studentima kako se trči, skače i navija za svoju ekipu!