Unisport mag


Riječki športski sveučilišni savez s ponosom ističe studentski sportski časopis “Unisport”. Tome je tako jer je dotični prvi i još uvijek jedini časopis takve tematike na području Republike Hrvatske. “Unisport” izlazi jednom godišnje počevši od 2008., a ovogodišnja naklada je iznosila 6 000 primjeraka. Distribucija “Unisport-a” je potpuno besplatna, a odvija se po svim visokoškolskim ustanovama u Rijeci i okolici nakon svečane promocije novog broja.

 

U nizu mladih novirara, istinskih sportskih zaljubljenika, koji su svoju ljubav prema akademskom sportu potezima pera pretočili na papir, ističe se glavna urednica i pokretačka snaga časopisa, Tanja Milić.

 

„Unisport“ studentima nudi pregršt informacija o različitim sportskim aktivnostima koje se tijekom akademske godine organiziraju za studente Sveučilišta u Rijeci. Redovita i osnovna aktivnost Riječkog športskog sveučilišnog saveza je organizacija Sveučilišnog športskog prvenstva koje se održava tijekom akademske godine na Sveučilištu u Rijeci. Središnji dio „Unisport-a“ čine rezultati prošlogodišnjeg Sveučilišnog športskog prvenstva koje je sačinjavao rekordan broj športskih disciplina, čak 13.

 

Sa svrhom promicanja kulture zdravog življenja, studente se u „Unisport-u“ nastoji informirati o velikom broju različitih aktivnosti kojima mogu kvalitetno ispuniti slobodno vrijeme,  usvajajući i njegujući zdrave životne navike.